Omgeving


Kerspel-Goor is bijzonder landelijk gelegen, er zijn daardoor ruim voldoende fiets- en wandelmogelijkheden. Van oudsher zijn er veel havezaten en kastelen in de gemeente Hof van Twente, zoals Het Weldam, Twickel, Huis Diepenheim, Warmelo, Het wegdam enz. Met de vele andere bijzondere objecten zoals watermolens, zagerijen en museum boerderijen is er veel te zien. Daarnaast is er een zeer goed gevarieerd landschap die o.a. door Graafschap Het Weldam en Stichting Twickel in stand wordt gehouden.

In totaliteit zijn er zeven kastelen waarvan enkele prachtige tuinen zijn opengesteld voor het publiek. De kastelen zijn verenigd in de Zes Kastelenroute. Deze route is door de ANWB uitgeroepen als leukste uitje 2012 in Overijssel.

Hoewel de accommodatie midden tussen de weilanden en bossen ligt is het station van Goor binnen tien minuten met de fiets bereikbaar. Tevens telt de hof van Twente diverse zwembaden een discotheek en vele terrasjes. Hengelo en Enschede zijn binnen een halfuur bereikbaar om bijvoorbeeld te gaan winkelen.

Naast de al genoemde Havezaten en Kastelen zijn er ook nog diverse musea en andere bezienswaardigheden. Onder de het kopje Uitjes staat een opsomming van o.a. musea, molens en kerken.

Een goed bewaard geheim is de wijngaard Hof van Twente, dit is de grootste van Nederland en drie middagen in de week geopend. Voor de sportieve mensen kan een “Pitch en Put” middag worden gekoppeld aan de zes kastelenroute van in totaal zesentwintig kilometer.
Pitch en Put is niet de enige golfsoort die in de Hof kan worden beoefend er zijn in totaal vier golfbanen variërend van negen tot achttien holes. Voor de paarden liefhebbers zijn er paarden te huur en zijn er ritten met de huifkar.

De omgeving verkennen met speciaal vervoer

 

 

 

 

 
 

 

Voor vis liefhebbers is er in de Hof voldoende open water ook kan er in de forellen vijver worden gevist. een leuke activiteit. Voor adressen en overige activiteiten kunt u het beste terecht bij de lokale VVV.